De voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking, in de volksmond dakleer genoemd, is een van de meest voorkomende bedekkingen op platte daken. Men heeft lang naar alternatieven gezocht en een aantal zijn zelfs op de markt gekomen. Maar bitumen dakbedekkingen hebben ook niet stil gestaan en ze hebben een aantal eigenschappen die ongeƫvenaard zijn door de andere oplossingen. Voor advies kunt u bijvoorbeeld dakwerken Mol inschakelen.

Duurzaamheid

Bitumen heeft, mits goed onderhouden, een gemiddeld levensduur van ongeveer 30 jaar. Het is wel van belang dat u het juiste soort bitumen kiest. SBS bitumen rekt goed mee en kan dus goed isolatie opvangen, maar het is erg gevoelig voor UV stralen. Geen probleem als dit niet de toplaag is, maar is dat wel het geval, dan kunt u het beste kiezen voor APP bitumen. Deze is alleen soepel bij bepaalde temperaturen, maar het is zeer goed bestand tegen de straling van de zon. Het gaat dus langer mee als zijnde toplaag.

Weinig onderhoud

Een bitumen dakbedekking is makkelijk te onderhouden. Eens in de twee jaar dient het dak geĆÆnspecteerd te worden, om problemen vroegtijdig op te sporen. Dan is het ongeveer ook tijd voor een wasbeurt. Dit is eenvoudig te doen door middel van een hoge druk spuit met heet water. Voor meer informatie bekijk u: Dakwerken Heist-op-den-Berg voor een offerte op maat.

Eenvoudig te repareren

Na een tijd zijn er bij elke soort dak reparaties nodig. Gelukkig is dit met bitumen eenvoudig te doen. Het aangetaste stuk dakleer hoeft niet altijd weggehaald te worden, als het nog stevig genoeg is, dan kan er gewoon een nieuw stuk dakleer overheen gebrand worden. Ook bij een volledige vervanging van de dakbedekking is het met bitumen een stuk makkelijker dan met andere materialen.